Take Our Pops Quiz

For the recent Symphonic Pops concert by the Greensboro Symphony, I wrote this little quiz on the music to be performed. The answers are at the end. Have fun!

1. What Year was “Jailhouse Rock” released?

a.1955
b.1957
c. 1959
d. 1963

2. Bobby Darin’s “Mack the Knife” was originally written for:

a. A Broadway Show
b. An opera by Kurt Weill
c. A 1950’s beach movie
d. Bobby Darin’s 1963 tour

3.  “Dancin’ in the Streets” was first performed by Martha and the Vandellas in 1964. The 1985 version by David Bowie and Mick Jagger was written for a performance at:

a. Woodstock
b. Live Aid
c. Farm Aid
d. Super Bowl XIX

4. What Phil Collins hit in 1983 was originally a hit by Dianna Ross and the Supremes?

a. You Can’t Hurry Love
b. Ain’t No Mountain High Enough
c. Where Did Our Love Go?
d. Back in My Arms Again

5. Where did the Bee Gees begin their musical career?

a. Australia
b. England
c. US
d. Wales

6. Which of the following songs were in Saturday Night Fever?

a. Night Fever
b. Stayin’ Alive
c. More Than a Woman
d. All of the above

7. “Ain’t No Mountain High Enough” was written by

a. Dianna Ross
b. Michael Jackson
c. Ashford and Simpson
d. Quincy Jones

8. The Jackson Family is from

a. Gary, Indiana
b. Augusta, Georgia
c. Los Angeles, California
d. Detroit, Michigan

9. How many Grammy awards did Michael Jackson’s “Thriller” win in 1984?

a. 5
b. 7
c. 8
d. 10

10. Which song was not on the “Thriller” Album?

a. Billie Jean
b. Beat it
c. Off the Wall
d. All were on “Thriller”

11. “Thriller” was recorded in

a. Gary, Indiana
b. Los Angeles
c. Chicago
d. Detroit

12. Earth, Wind and Fire’s “Let’s Groove” was released in which decade?

a. 1960’s
b. 1970’s
c. 1980’s
d. 1990’s

13. Earth, Wind and Fire are from

a. Chicago
b. New York
c. Los Angeles
d. Kansas City

14. Gloria Estefan was born in

a. Puerto Rico
b. Cuba
c. Miami
d. Dominican Republic

15. Before creating a solo career, Gloria Estefan performed with

a. Tito Puente
b. Miami Sound Machine
c. Sergio Mendez
d. Rhythmicos Cubanos

16. “Conga” was released in

a. 1975
b. 1980
c. 1985
d. 1990

17. “Sorry Seems to be the Hardest Word” was written by

a. Elton John and Bernie Taupin
b. Joe Cocker
c. Ray Charles
d. Chet Atkins

18.  The Beatles’ “Magical Mystery Tour” was recorded in

a. 1967
b. 1969
c. 1972
d. 1975

19. Who sang the lead vocals on “Yellow Submarine”?

a. Paul McCartney
b. John Lennon
c. George Harrison
d. Ringo Starr

20. The piano playing on “Lady Madonna” was inspired by

a. Fats Domino
b. Chubby Checker
c. Jerry Lee Lewis
d. Liberace

21. Which Beatles’ song was first performed on live TV broadcast worldwide?

a. Hello/Goodbye
b. Eleanor Rigby
c. Help
d. All You Need is Love

22. Which song that Paul McCartney sang recently came true?

a. Yesterday
b. When I’m 64
c. Hey Jude

23. Who was the original drummer for the Beatles?

a. Pete Best
b. Ringo Starr
c. Charlie Watts
d. Phil Collins

24. The Beatles with Paul McCartney, John Lennon, George Harrison, and Ringo Starr began in

a. 1960
b. 1962
c. 1964
d. 1965

25. What character was not part of the Village People?

a. Policeman
b. Cowboy
c. Drill Sergeant
d. Native American

Answers

1.b, 2.b,3.b, 4.a, 5.a, 6.d, 7.c, 8.a, 9.b, 10.c, 11.b, 12.c, 13.a, 14.b, 15.b, 16.c, 17.a, 18.a, 19.d, 20.a, 21.d, 22.b, 23.a, 24.b, 25.c

This first appeared in Greensboro, North Carolina’s News and Record on November 14, 2010.

This entry was posted in Greensboro Symphony Pops Concerts. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>